Monday, November 30, 2009

Innalillihi wa ilaihiraaji'uunnn...

myMetro: "IPOH: “Sebelum ini, ramai saudara-mara dan kenalan lama ibu bapa sering bergurau mengatakan mereka pasangan sehidup semati kerana tidak pernah berenggang walau ke mana sekali pun, termasuk ke kedai runcit berhampiran rumah.

“Saya tidak sangka kata-kata gurauan itu jadi kenyataan apabila mereka berdua pergi meninggalkan kami sekeluarga serentak dan lebih menyedihkan, ia berlaku di depan mata kami,” kata Izma Zainal Amran, 36, anak perempuan pasangan suami isteri yang maut dalam kemalangan di Grik, petang kelmarin.

Dalam kemalangan kira-kira jam 3.30 petang di Kilometer 48, Jalan Raya Timur-Barat (JRTB), Zainal Amran Mohamed Ali, 66, dan isteri, Suhaimah @ Sahemah Mohd Ali, 62, terbunuh apabila kereta dinaiki mereka dirempuh sebuah kereta lain dari arah bertentangan yang dipercayai hilang kawalan akibat dipandu laju.

Lebih tragis, kemalangan itu berlaku di depan ahli keluarga yang menaiki empat lagi kenderaan di belakang ketika dalam perjalanan ke majlis menyambut menantu di Tanah Merah, Kelantan."

No comments:

Post a Comment